Ovidiu Bişog - ovibis

Sufletul îmi este un abis a cărui profunzime mă înspăimântă uneori că nu o pot descoperi chiar eu însumi...

15 mai este Ziua Internaţională a Familiei

15 mai este Ziua Internaţională a Familiei
La începutul anilor 90, problematica familiei a atras atenţia organismelor internaţionale. Indiferent de cultură, civilizaţie sau nivel de dezvoltare, importanţa familiei ca unitate de bază a societăţii este recunoscută la nivel global. În ultimele decenii, familiile s-au aflat în faţa unor noi provocări ce pun presiune pe unitatea şi rolul ei în societatea modernă. De aceea, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat anul 1994, Anul Internaţional al Familiei. Decizia a avut la bază necesitatea afirmării rolului familiei şi atragerea atenţiei asupra problemelor şi nevoilor familiei. Pe de altă parte, s-a oferit prilejul pentru a crea politici internaţionale, guvernamentale sau locale pentru sprijinirea familiilor. Se impunea, de asemenea, instituirea unui cadru pentru anual pentru manifestările dedicate familiei.
La 23 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47/237 prin care ziua de 15 mai se declară “Ziua Internaţională a Familiei”. În anul următor, Guvernul României decide marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a “Zilei Familiei Române”
“Această zi ar trebui să reprezinte pentru noi toţi o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială”, se arată în motivaţia ONU pentru instituirea Zilei Internaţionale a Familiei.
(Adaptare după „Curierul de Iaşi”: www.curierul-iasi.ro)

0 comentarii: