Ovidiu Bişog - ovibis

Sufletul îmi este un abis a cărui profunzime mă înspăimântă uneori că nu o pot descoperi chiar eu însumi...

În pantofii tăticului meu

16 mai 2011
sau... pe englezeşte: I'm in my father's shoes...

O reclamă... cu probleme

Mă alătur protestului făcut de mai mulţi oameni împotriva unei reclame la produsul “Divers BCR”, difuzată pe mai toate televiziunile din România.

Este regretabil că ideea unui act de infidelitate ajunge să fie folosită pentru promovarea produsului. Consider reclama respectivă o ofensă pentru orice persoană cu bun simţ, mai ales pentru cei care am întemeiat o familie.

Nu cred că Banca Comercială Română (BCR) şi-a propus să promoveze promiscuitatea şi adulterul. Nu în felul acesta îşi vor mări numărul clienţilor. Cunosc foarte mulţi care păstrează valorile morale în viaţa de familie.

Sper ca BCR să îşi schimbe atitudinea în campania lor de marketing şi să retragă această reclamă.

*

Pentru cei care nu ştiu despre ce reclamă este vorba, o pot găsi pe Youtube. Adresa era încă funcţională la momentul când am postat acest mesaj pe blog.

15 mai este Ziua Internaţională a Familiei

15 mai este Ziua Internaţională a Familiei
La începutul anilor 90, problematica familiei a atras atenţia organismelor internaţionale. Indiferent de cultură, civilizaţie sau nivel de dezvoltare, importanţa familiei ca unitate de bază a societăţii este recunoscută la nivel global. În ultimele decenii, familiile s-au aflat în faţa unor noi provocări ce pun presiune pe unitatea şi rolul ei în societatea modernă. De aceea, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat anul 1994, Anul Internaţional al Familiei. Decizia a avut la bază necesitatea afirmării rolului familiei şi atragerea atenţiei asupra problemelor şi nevoilor familiei. Pe de altă parte, s-a oferit prilejul pentru a crea politici internaţionale, guvernamentale sau locale pentru sprijinirea familiilor. Se impunea, de asemenea, instituirea unui cadru pentru anual pentru manifestările dedicate familiei.
La 23 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47/237 prin care ziua de 15 mai se declară “Ziua Internaţională a Familiei”. În anul următor, Guvernul României decide marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a “Zilei Familiei Române”
“Această zi ar trebui să reprezinte pentru noi toţi o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială”, se arată în motivaţia ONU pentru instituirea Zilei Internaţionale a Familiei.
(Adaptare după „Curierul de Iaşi”: www.curierul-iasi.ro)

Ziua Tatălui

În anul 2011, Ziua Tatălui este sărbătorită în ziua de 8 mai.
Ziua Tatălui și Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători în România începând cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o inițiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români. Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată în Camera Deputaților iar astfel începând din mai 2010 este sărbătorită oficial în România.

Conform acestei legi Ziua Tatălui se va sărbători in a doua duminică a lunii mai.
Tot cu aceeași ocazie s-a legiferat sărbătorirea Zilei Mamei în prima duminică a lunii mai.
Rolul acestei inițiative este acela de a sublinia importanța fiecăria dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.
* * *

Legea 319/2009 pentru instituirea Zilei Mamei şi a Zilei Tatălui. 
Publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 694 din 15 octombrie 2009
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. 1: Prima duminică a lunii mai se instituie ca Ziua Mamei.
Art. 2: A doua duminica a lunii mai se instituie ca Ziua Tatalui.

Idee de amenajări interioare

Înainte ca Iustin şi mama lui să ajungă casă,
tata se joacă, făcând aranjamente din... scutece!

Proiectant şi constructor (2 în 1)

Unii, când proiectează sau construiesc, ţin un creion în gură,
...alţii, adică Iustin... sunt mai originali...
(la bunicii din Şoldăneşti / MD)